Dobrý den,
prosím letíme v lednu poprvé s emirates z Prahy na Koh Samui a zajímá mě zda kufry odbavím v Praze a dostanu je až na Koh Samui nebo si je musím vyzvednout v Dubaji a v Bangkoku a odbavit si je znovu ? A ještě otázka letenky dostanu na letišti v Praze a v Dubaji a Bangkoku musím také pro letenky palubní lístky ?
děkuji Iva
Kufry jsme odbavili až na konečnou již v Praze, čímž odpadla starost s překládáním. Tam taky dostali dvě palubní vstupenky na let do a z Dubaje do Bkk.. Na poslední trasu z Bangkoku na Samui, jsme šli v tranzitu na odbavovací přepážku Bangkok airw. (nevím s kým letíte vy) a tam dostali palubenku na ten poslední let po ukázání vytištěného papíru s elektronickou letenkou celé trasy.
Děkuji ano letíme na poslední trasu z Bangkoku na Samui s Bangkok airways.
Prosím a naspátek ze Samui mě odbaví kufry až do Prahy nebo musím si je vyzvednout v Bangkoku a odbavit si je do Prahy ? děkuji Iva
Kufry odbavíte až do Prahy, ale palubenky dostanete jen do Bangkoku a tam si vyzvednete u Emirates ty na cestu s nimi. Je to tady i na jiném vlákně.
Je to fajn se zavazadly, protože u Bangkok air. máte 20kg na kufr a s Emirates 30. Takže tu vyšší váhu respektují a neřeší.
Hezkou cestu a krásné cestovatelské zážitky.
emirates u zakladni ekonomicke snizil na 20 kg a za rezervaci mista chce poplatek
93.91.154.*** - fakt, jo? Rezervovat místa si mohu sama na stránkách Emirates - Správa rezervace. O žádném poplatku tam není ani zmínka.
A co se týká váhového limitu, tak ten má každý tarif jinak, viz stránky Emirates, tam je to vcelku polopaticky uvedeno.
Tak to je novinka.Rezervovala jsem mista, vcera i požadavek na jídlo zdarma a mame 30 na kufr.
nove nektere destinace mají nejlacinejsi ekonomickou jen 20 kg a i rezervaci mista ve zprave rezervace za peníze - jsou tam nekde i 3 tridy v ekonomicke - zas ale lze nove vymenit nasporene mile za peníze na snizeni ceny letenky nebo na nakup v duty - ja jsem takhle odecetl za mile na 2.letenkach do sanghaje 8500 kc
Do Colomba rezervace místa za 650,- Kč, zdarma 48 hodin před odletem.
online odbaveni 2 dny jsou porad stejne
Evelíno - tuto částku po Tobě chce prodejce letenky nebo přímo Emirates? Zkusila sis to rezervovat sama přímo na stránkách Emirates? https://www.emirates.com/cz/czech/help/faq/286745/can-i-reserve-seats-for-my-emirates-flights-and-how-do-i-do-this
Když jsme s nimi tehdy letěli na Srí Lanku, tak jsme si tam navolili zdarma a sami místa a i jsme si zvolili, jaké chceme jídlo (to by snad taky mělo jít).
Opakovaně jsem v poslední době kupovala letenky u Letušky (Asiana), u Turkish Airlines byla rezervace míst i výběr jídla možná dva měsíce před odletem a zdarma. Nyní mám koupené letenky Ethiopian Airlines na srpen, rovnou šly zdarma navolit i místa a jídlo. A zařídil mi to rovnou kontaktní pracovník z Letušky (Asiany), já si jen do e-mailu napsala, co by se mi líbilo. A co se týká jídla, tak když si zvolíš seafood, tak třeba u Turkish Airlines jsme dostali lososa s bramborama a jako salát uzenýho lososa po studenu, to jen pro příklad.
Jitko, letenky jsem kupovala přímo u Emirates. Pokud si tam zadám rezervaci sedadel, tak mi to vyskočí za těch 650,- Kč. Myslím, že to mají jako novinku od podzimu. Změna jídla je zdarma, ale jsou tam v nabídce takové menu jako hinduistické, vegetariánské, dietní, dětské a pod., takže to nechám na ten standart.
Je to tak...
S platností od 03.10.2016 zavádí Emirates nově poplatek za výběr sedadel u tarifů Economy Class Special a Economy Class Saver. Výběr sedadel u těchto kategorií tarifů bude i nadále zdarma při online odbavení 48 hodin před odletem.
Já kupovala letenky v listopadu na březen 2017- Maledivy. Protože si ráději vybírám místa dopředu,tak jsem si koupila letenku ve třidě economy flex....
Díky za upozornění na ty poplatky Já jsem letenky kupovala do Bangkoku pro dvě skupiny za sebou na začátku června na leden 2017 a ještě v září jsem přehodila místa, jak kdo chtěl. Tohle je tedy od října nové. Ale i tak máme letenky ve flex.
ale za ty mile se da fakt hodne penez usetrit - je to bomba
Ahoj. určitě stojí za to se registrovat v Emirates Skyword - jako registrovaný člen si můžete sedadla zarezervovat i u třídy Economy fix. Měl jsem letenky koupené přes Letušku a přes rezervační kód jsem v pohodě zamluvil sedadla do Hanoie a zpět z Ho Či Min City
emirates u nejnizsi konomicke tridy chteji 600 kc za rezevaci mista na jeden segment a vaha odbaveného zav. je jen 20 kg