Blesk.cz

|
Vážený diskutující Luks,
s podivem jsem si přečetl Vaši reakci. Hlavně mne udivila její "včasnost a chytrost" názoru. Vaše rady jsou naprosto k ničemu. Stalo se nám něco podobného jak v Tunisu, tak v Egyptě i když s jinou CK. Pokud je Váš příspěvek motovován Vaším vztahem k CK BS, tak by to chtělo rychlejší reakce.
Dokáži Bohumila plně pochopit a zajímalo by mne, jak se k případu postavila Asociace CK a CK sama. Nejsem určitě sám, koho by to zajímalo. Předpokládám, že vůbec nereagovaly, prostě se to nechá vyšumět. Vždyť v ČR každý zisk z podnikání je OK a to bez ohledu, jak zisk vznikl. V jednom ale s vámi souhlasím a to v tom, že když jsou problémy, člověk si všímá i věcí, které by jinak přehlédl.
Vaše stanovisko a rady k popisu průběhu pobytu i cest jsou až urážející. Již jste někdy zažil podobnou situaci a řešil jste ji podle vašich rad? Gratuluji, že se vám to povedlo.
K Vašim jednotlivým radám si dovoluji upřesnit:
k bodu 1) Z části souhlasím
k bodu 2) Vy jste byl přítomen, když Bohumil řval na delegátku? Pokud ano, proč jste mu neporadil ihned na místě? Proč jste se delegátky nezastal?
k bodu 3) Jaké řešení máte na mysli?
k bodu 4) Vy v Tunisu očekáváte vepřo-knedlo-zelo? Já teda ne. Nic takového Bohuslav nepíše. Já očekávám kvalitu stravy podle kategorie hotelu a podle tipu stravy.
k bodu 5) Četl jste pozorně? O výměnu podle popisu bylo požádáno okamžitě. Sám uvádíte, že možnosti delgáta jsou omezené a dokonce přirovnáváte Bohumila k malým dětem, které chtějí spát u zástupců CK. Přehládl jste, že tam i ty malé děti byly.
k bodu 6) Vyřešeno bylo pouze ubytování.
Nebyla vyřešena špína, strava a to co je uvedeno.
Co se týče Vámi doporučovaného desatera, tak hlavně doporučte CK BS, aby toto desatero nechala samostatně podepisovat klienty, jako seznámení s kvalitou nabízených služeb. Myslím si, že k této CK nemáte daleko.
Podle vašeho názoru za nic nemůže CK, ale hotel v místě a pod. vaše argumenty. Vzpamatujte se, než něco podobného napíšete. Smlouva byla řádně uzavřena s CK BS a za dodržení smlouvy odpovídají smluvní strany ( to jsou CK a klient). Postupování odpovědnosti za nedodržení smlouvy na další poddodavatele je v ČR rozporu s obecně platnými předpisy. Pokud má CK neseriozní obchodní partnery, ať letecké společnosti, nebo hotely v Tunisu, tak ve vztahu ke klientovi je vždy odpovědná CK. Drobných výjimek je jen velice málo.
Závěrem bych chtěl Bohumilovi Percivalovi projevit svoji upřímnou soustrast ne jen nad zpackanou dovolenou, ale i nad radily, kteří mají "zvláštní podrobné informace" k obhájení nepřéjemností, která jsem nikde nenašel uvedené. Je to prostě v ČR způsob podnikání a právního bordelu.
S přáním hezčích a spokojenějších pobytů s našimi CK v zahraničí.
Vladimír Růžička
bohužel delegát sám nemá právo ihned během několika minut rozhodnout o vyřešení a možnostech přestěhování.Přece nejste malé děti, aby jste spali u zástupců CK.
vážený pane Percival,
1)za opoždění letu nezodpovídá ck BS, ale letecká společnost, škody s tím vzniklé hradí také letecká společnost(hotel,strava atd.)
2)"řvát " na delegátku se určitě nevyplatí, delegát není sluha klientů a jestliže budete řvát tím více zhoršíte danou situaci,jestliže došlo ke skutečnosti, že jste nedostali odpovídající pokoj lze vše řešit s klidem,hotel vám nabídnul přestěhování tak moc dobře věděl, že je chyba na jejich straně. Obrana hotelu byla, že BS si zaplatili špatné pokoje což je ze strany hoteliéru lež, kterou se obhajují a špiní jméno CK.
3.za špinavý bazén, fronty u nápojů, v restauraci nezodpovídá CK , ale management hotelu, tohle jste měli řešit s delegátkou vždy se najde řešení.
4.nelze očekávat, že přijedete do cizí země a budou servírovat "vepřo knedlo zelo" jiná země jiny mrav, člověk se musí přizpůsobit - doporučuji nastudovat cestovatelské desatero
5.do hotelu kde vás ubytovali a pokoj byl jako "kopka" ihned jste měli žádat výmenu pokoje.
6.výměnou hotelu jste vlastně ztratili nárok na kompenzaci jelikož vše bylo vyřešeno na místě (přestěhování). Jestliže byly jakekoliv problemy behem vaseho pobytu od toho je tam delegát, nesmite si zkazit dovolenou hned na začátku, poté už se na vše budete dívat skepticky.
S přátelským pozdravem
Luk.s
To Katkach:
Samozřejmě, že se nám to nelíbilo...ale doufali jsme to, že to nebude alespoň změna k horšímu. Změna hotelu nám ani tak nevadila, kategorie zůstala stejná, jen nám spíš vadila ta změna místa. Ale přežili jsme to a nakonec se nám dovolená moc líbila, záleží s kým tam jedeš a jak se rozhodneš, že dovolenou prožiješ...jela jsem tam s přítelem a dovolená byla strašně moc hezká
že jsme i tak trošku tam zapomněli na to, jak se k nám cestovka zachovala...delegátka na místě prostě nic nezmohla, i když jsme jí několikrát přemlouvali, zkusili jsme podat reklamaci zájezdu, tak uvidíme, jak s k ní cestovka vyjádří
To KH: Nebo spíš Markéta333, Jeeloo, Ondra, Katka77, mončin, Petra11, Marcikon? Vy jste zase moc rozesmál mě.
Jeste dodam, ze zmena hotelu, to je neco jineho, pokud by to nebyla zmena o dost horsi, asi bych to akceptovala, pokud by hotel splnoval moje pozadavky, ale do jineho strediska bych se presunout nenechala ani nahodou...
Nastesti jezdime s CK, kde se nam nejspis nic takoveho neprihodi....
Misa - a proc jste si to nechali libit? Ja bych na to nepristoupila, i kdybych mela spat u delegata doma. Nehla bych se od nej, dokud by nesjednal napravu.
pro KH:
Rozhodně s tebou nesouhlasím…letos jsme s BS jeli poprvé a také naposledy. Koupili jsme si od nich zájezd (ne však last minute!) Den před odletem nám změnili jak ubytování, tak hlavně místo…z klidné části ostrova Zakynthos nás přesunuli na nejrušnější část plnou angličanů…opravdu nic příjemného. Od cestovky jsme se ani omluvy nedočkali, asi jsme toho chtěli moc, že jsme si za své našetřené peníze chtěli užít to, co jsme si zaplatili. To pak nevím proč existují katalogy zájezdů, když ti cestovka stejně dá podle svého…
Rozhodně s tebou nesouhlasím...letos jsme s BS jeli poprvé a také naposledy. Koupili jsme si od nich zájezd (ne však last minute!) Den před odletem nám změnili jak ubytování, tak hlavně místo...z klidné části ostrova Zakynthos nás přesunuli na nejrušnější část plnou angličanů...opravdu nic příjemného. Od cestovky jsme se ani omluvy nedočkali, asi jsme toho chtěli moc, že jsme si za své našetřené peníze chtěli užít to, co jsme si zaplatili. To pak nevím proč existují katalogy zájezdů, když ti cestovka stejně dá podle svého....
To KH: A že jste se zde ještě nezaregistroval a nepodal o sobě nějaké informace... Docela ráda bych zde na webu viděla od vás ještě nějaké další postřehy.Teda jestli nejste jenom pracovník pro zvlášní úlohy příslušné CK ...