Ahoj
Potřebovala bych na někoho z vedení CK Dolce vita kontakt.
Mám za sebou nejhorší dovolenou mého života a CK na mou stížnost absolutně nereaguje.
Tady vám přikládám mail, který jsem jim napsala, aby se příští možní klienti nestali jejich klienty!
Martina
Celý měsíc jsem pečlivě vybírala dovolenou, kterou strávím se svou maminkou a její kamarádkou u moře v Tunisu.
Nakonec vzhledem k velmi dobré nabídce služeb a ceny od Vaší CK do Tunisu, destinace Hammamet - hotel Albatros jsem se rozhodla tento zájezd zakoupit.
Na letišti v Tunisu nás čekal velmi příjemný, kultivovaný delegát Vaší CK - Lutfi, který nám pomohl se zavazadly do auta a celou cestu k hotelu nám byl výborným průvodcem a rádcem. Byly jsme všechny tři nadšené a nesmírně jsme se těšily na nádhernou dovolenou. Vjezd do samotného areálu hotelu byl velmi hezký, zeleň byla upravená, parkoviště sice malé, ale čisté. I hala hotelu byla příjemná, klimatizovaná a číšník nám hned přinesl na občerstvení studený nápoj.
Do této doby bylo vše tak jak má být.
A od této chvíle nastalo kruté rozčarování, které nás provázelo téměř po celý zbytek dovolené, kdy jsme si přály se raději sebrat a odjet domů.
U recepce jsem požádala našeho delegáta, jestli by se nemohl zeptat recepčního, zda nemá nějaký hezký pokoj s výhledem na moře - samozřejmě za patřičné nemalé ,,všimné" - to bývá zvykem v těchto zemích. Recepční se usmál, já se odměnila a hotelová služba nám odvezla kufry jediným funkčním výtahem na pokoj...... Respektive do místnosti, která měla být naším pokojem po celou dovolenou. Byla to tmavá kobka s plesnivým vlhkým kobercem, s flekatými zdmi, s malinkým balkonkem, který byl ještě za jednou zdí, tudíž jste si tam připadali jak v cele. Moje přistýlka bylo něco jako spartakiádní lehátko s matrací, která byla tak proleželá, že se na ní nedalo spát bez následných ranních bolestí v zádech. Klimatizace, která byla umístěná ve stropě po celou dobu tekla - nekapala, ona doslova tekla na koberec.
To byl opravdu silný šok na přivítanou - od čtyř hvězdičkového hotelu s jedním plusem navíc by tohle nikdo nečekal!
Znechucené jsem si ani nevybalily a šly jsme si dolu do baru dát kávu a počkat na delegáta, se kterým jsme měly naplánovanou schůzku. V baru nám uvařili kávu, která se dala srovnat snad jen s třikrát už použitým lógrem zalitým horkou vodou a naředěným odtučněným mlékem. Něco tak hnusného jsem snad nikdy nepila. Tak jsme kávu vrátily a objednaly jsme si minerálku, dvě vína a nějaký místní destilát - tak jak bylo uvedeno v nabídce služeb tohoto hotelu. Víno donesli, ovšem žádný čistý místní alkohol tu nepodávají, pouze už hotové koktejly. Běžně snad měly mít v nabídce dva až tři míchané nápoje, ale měli po celou dobu jen jeden a po jeho ochutnání v něm žádný alkohol nebyl a pokud byl tak v mikroskopickém množství. Byla to jen nechutně sladká šťáva.
To jsem na dovolené all inclusive ještě nikde nezažila, aby se nepodávaly volně místní destiláty.
Přišel delegát a já mu řekla, že jsme hrubě nespokojené s úrovní hotelu a služeb a že chceme nápravu formou přestěhování do jiného hotelu, který odpovídá čtyřem hvězdám. Na to nám odpověděl, že musí nejdřív zjistit možnosti a že pokud to vydržíme do zítřka, tak dopoledne sem za námi přijde a řekne nám jaké máme možnosti. Souhlasily jsme tedy a šly jsme si po cestě a nervech odpočinout a převléknout do zatuchlé kobky před večeří.
A nastal další šok! Večeře se podávala od 19 do 21h. Šly jsme kolem jídelny a všimly jsme si, že tam už před otevřením stojí fronta hostů. V tu chvíli jsme nevěděly proč. Po 20h jsme sešly dolů, že jdeme na jídlo. Vstup do jídelny byl doslova otřes. Už po otevření dveří jsme na stolech a pod stoly kolem viděly naprosto neuvěřitelné množství zbytků jídla, příborů a dalšího odpadu. Bylo to jen pro silné žaludky. Tímto svinstvem jsme došly k tak zvaným švédským stolům, kde mělo být jídlo k večeři. Těm zbytkům se večeře nedalo říkat. Zbytky ploutviček nějakých ryb, obalené kosti nějakým masem, které nevzbuzovalo důvěru - to bylo z masa vše. Zbytky nějakých těstovin a rýže. Ze salátů, zeleniny či dezertu (jednoho) jen prázdné talíře.
Nebylo si kam sednout, protože polovina jídelny - ta čistá a načinčaná z obrázků na internetu byla ohrazená s nápisem reservě a v té druhé spodní nebyl jediný stůl, kde by byl čistý ubrus bez odpadků. A to nemluvím o hejnech malých much, které byly naprosto všudepřítomné. Odešly jsme z večeře hladové a totálně psychicky vyčerpané s rozhodnutím, že buď se přestěhujeme do jiného hotelu, nebo na vlastní náklady zítra odletíme domů.
Šly jsme do baru, že si vezmeme vodu v lahvích na pokoj, tak jak je to zvykem všude - opět jsme žádnou vodu nedostaly a musely jsme si ji jít do obchodu koupit!!!!! Opět nám pomohl Lutfi, který nás provedl okolím hotelu a nakonec nám ty vody sám odnesl do hotelu.
Celou noc nám v pokoji tekla neseštelovatelná klimatizace, takže se nedalo vůbec spát. V pokoji bylo dost chladno a nebyly žádné deky - jen prostěradla.
Ráno jsme si navzájem dodávaly optimismus, že bude lépe a vyrazily jsme na snídani. Klimatizace v jídelně se zřejmě porouchala, protože nešla, ohřívací pult byl prázdný - žádná míchaná vajíčka, žádné vařené párečky - nic. Po dotazu nám bylo personálem sděleno, že mají v kuchyni nějakou poruchu - ta zřejmě trvala do konce pobytu, protože ohřívací pult byl vždy teplý, ale prázdný. K snídani byl vždy pouze jeden druh salámu, dva druhy sýra, jeden tvaroh a pokud bylo studené mléko tak jen odtučněné. O absenci klasického pečiva ani nemluvím - byly jen veky. O zbytcích jídla všude po jídelně už vůbec nemluvím - to byl všudypřítomný ráz jídelny kdykoli tam člověk přišel.
Něco jsme snědly a místo toho abychom vyrazily na pláž jsme v baru seděly a čekaly jsme na delegáta. Ten přišel jak bylo domluveno, byl milý a nabídl nám dvě možnosti - buď se přestěhovat na jiný pokoj v hotelu, nebo do jiného hotelu ale za příplatek, což jsem samozřejmě odmítla - proč budu připlácet za něco co jsem měla dostat v ceně zájezdu. Takže mi po delší rozpravě s recepčním, který byl na něj dle stylu hovoru nepříjemný dal několikero klíčů od pokojů a já si je šla s ním prohlédnout. Vybrala jsem jeden pokoj a během dopoledne jsme se do něj přestěhovaly s tím, že odpoledne přijde Lutfi s nabídkou jiného hotelu. Moje maminka - už v pokročilém věku z celé této hrozné situace byla tak vynervovaná, že pro silné bolesti hlavy trvající už dva dny s námi odmítla jít odpoledne konečně na pláž. V novém pokoji už byly i deky a slušnější matrace na přistýlce. Ovšem pak se zase porouchala klimatizace, která pak nešla do konce pobytu.
Na pokoji jsme měly podle nabídky mít i lednici - nebyla. Na recepci řekli delegátovi, že nám ji tam dají ale za poplatek. Málem jsem už začala křičet, což téměř nikdy nedělám - takže nakonec nám lednici dali, ale nefunkční. Tři dny stála na pokoji, než jsme opět musely uplatit místního opraváře, aby nám ji přišel opravit.
Pláž byla poměrně čistá a moře taky ovšem do té doby než z nějaké kolem plující lodi vyhodili odpadky do moře a tak samozřejmě vzhledem k neustále silnějšímu větru ten odpad přinesl až k pláži, takže jsme se koupaly mezi plenkami pampers, obaly od čokolád a plastovými lahvemi. Ovšem nechápala jsem proč v nabídce byly slunečníky i lehátka u moře zdarma, když lehátek tam bylo sotva cca 30 - z nichž dost rozbitých a to pro všechny hosty hotelu.
Hned vedle pláže určené hostům hotelu Albatros stálo několik rybářů s udicemi. Když jsem se třetí den šla koupat tak byl silný vítr, který jejich vlasce odnášel přes velkou část vody, ve které se koupali hosté. Rybářům to bylo srdečně jedno - samozřejmě, že se mi ve vodě vlasec omotal kolem nohy. Když jsem ho odmotávala, tak se mi konec zasekl do prstu a rozřízl ho. Když jsem to vztekle odmotala a hodila na pláž, tak ještě byl rybář místo omluvy na mě sprostý, že si to tady zaplatil a já mu ničím prut. Řekly jsme to delegátovi, který se šel okamžitě přesvědčit, že to tak je a slíbil, že už tam lovit nebudou. Ano, nelovili tam jeden den a následný den jich tam stálo ještě víc než předtím.
Bar na pláži byl jediné pozitivum - velmi milá obsluha, vždy vychlazené nápoje a občas jsme k pití dostaly i ovoce.
Koupání v bazénu bylo také příjemné - bazén byl hezký a čistý až do víkendu. To byl hotel obležený místními obyvateli - jak hotelovými hosty, tak lidmi co přišli volně z ulice - měly jsme výhled z pokoje takový, že to bylo dobře vidět. Místní ženy mají bohužel v rámci náboženství dáno, že do vody mohou pouze v oblečení - a když máze bazén plný lidí v šatech, tak se vám do něj už nechce. Bar kousek od bazénu v areálu hotelu byl za peníze - žádné all incusive, což také nikde nikdy nebylo.
Třetí den pobytu jsme byli nejen já, ale i moje maminka a kamarádka tak psychicky zdeptané, že když přišel Lutfi s nabídkou přestěhování do jiného hotelu za polovinu rozdílu v ceně, tak jsme to odmítly a zůstaly tedy v hotelu Albatros. Co bychom měly z dovolené? Jen samé stěhování a problémy.
Další den jsme pochopily, že pokud nebudeme v tomto hotelu neustále někoho uplácet, že nic nedostaneme. Takže abychom měly alespoň horní ubrus při jídle sice pobryndaný, ale bez zbytků a aby nám číšník k jídlu nalil nějaké pití, tak jsme platily - při každém jídle, každému číšníkovi, poslíčkovi.......... prostě všem.
Jediné co bylo v pořádku na hotelu byla obsluha v baru - pánové byli milí a i když dostali peníze tak to nevypadalo, že by to vyžadovali jako ostatní.
Takže když to shrnu. Skoro polovinu dovolené propršelo a to tu, kterou už jsme mohly být po tom všem na pláži. Chodily jsme si do obchodů pro vodu a jídlo a dezerty, uplácely jsme zaměstnance a vyhýbaly se oběma recepčním, kteří nás měli plné zuby a vařily si na pokoji vlastní kávu a jezdily jsme si do města nakoupit vlastní víno a alkohol, abychom si mohly zpříjemnit alespoň kousky této nesmírně zkažené dovolené. A to vše ve čtyřhvězdičkovém hotelu s all inclusive.
Procestovala jsem už hodně zemí, v Tunisu jsem nebyla poprvé, ale to co jsem tady zkusila jsem ještě nikdy nezažila.
Ještě nejsem plně rozhodnuta o dalším postupu v této věci, protože stále ještě nejsem psychicky srovnána s tím co bylo, ale vím, že to tak nemohu nechat.
Tohle dovolená nebyla, to bylo horší než noční můra.